Жителям ОРДЛО з російськими паспортами можуть заборонити в'їзд в ЄС — журналіст

Жителям ОРДЛО з російськими паспортами можуть заборонити в'їзд в ЄС — журналіст

Укрінформ
Комісія Європейського Союзу вивчить можливість заборони на в'їзд до ЄС громадянам окупованих територій Донбасу, у яких є російські паспорти.

Про це повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Twitter.

"Посли ЄС обговорили питання про видачу паспортів Росії на сході України. 7 держав-членів хочуть санкцій... Вони доручили комісії вивчити можливість заборони на в'їзд до ЄС громадянам з цими паспортами", - написав він.

Читайте також: Геращенко побоюється посилення катувань у тюрмах ОРДЛО після "паспортизації"

24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав інший указ "Про визначення з гуманітарною метою категорії осіб, які мають право звернутися із заявами про надання громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку". В документі говориться, що жителі окупованих територій України - Донецької та Луганської областей - мають право отримати російське громадянство за спрощеною процедурою. Зокрема, їм не потрібно отримувати дозвіл на тимчасове проживання і посвідку на проживання.

У заяві делегації Європейського Союзу, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, зазначається, що ЄС вважає рішення Кремля щодо видачі паспортів населенню ОРДЛО спробою дестабілізувати Україну і уважно слідкуватиме за розвитком ситуації навколо видачі російських паспортів українцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-