Геращенко побоюється посилення катувань у тюрмах ОРДЛО після

Геращенко побоюється посилення катувань у тюрмах ОРДЛО після "паспортизації"

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко побоюється, що після насильницької російської "паспортизації" беззаконня щодо українських заручників у тюрмах на окупованій частині Донбасу посилиться.

Про це вона заявила під час презентації звіту про діяльність на посаді уповноваженого Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Болить, що тюрми, розташовані в Російській Федерації, окупованому Криму та на Донбасі залишаються закритими для міжнародних гуманітарних місій. Це зони катувань і тортур, це зони сексуального насильства. І, вибачте, будь ласка, якщо серед тих людей, яких ми звільнили у грудні 2017 року, 12 зізналися, що були жертвами згвалтувань, у тому числі групових, то можна тільки уявити, що відбувається в цих тюрмах, куди часто не має доступу український консул... Я боюсь, що ця проблема тільки поглибиться у зв'язку з насильницькою "паспортизацією" жителів Донбасу", - сказала Геращенко.

У цьому контексті вона звернулася до народних депутатів із закликом і після зміни президента і його команди одностайно вимагати від Росії звільнення заручників і політв'язнів.

Читайте також: Геращенко про полонених в ОРДЛО: Маємо дані про 81 українця

"Влада змінюється, але наша з вами позиція служіння Україні і те, що на зовнішній арені ми з вами залишаємося солдатами дипломатичного фронту, які в один голос мають на всіх міжнародних майданчиках вимагати від Росії звільнення заручників, ця наша тактика, ця наша стратегія ніколи не зміниться. Я переконана, що ми й надалі будемо діяти разом і в ОБСЄ, і в ПАРЄ і в Парламентській асамблеї НАТО", - зазначила Геращенко.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 квітня підписав указ, що дозволяє жителям окупованих територій Донбасу отримати російські паспорти у спрощеному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-