У Німеччині видали актуальний путівник по Україні

У Німеччині видали актуальний путівник по Україні

Ексклюзив
Укрінформ
Німецьке видавництво Reise Know-How випустило путівник по Україні, перше подібне актуальне видання у ФРН, призначене як для туристів, так і для широкого кола людей, які цікавляться Україною.

З автором 732-сторінкового путівника Петером Коллером кореспондент Укрінформу познайомилася на Лейпцизькій книжковій виставці-ярмарку, де представлена ​​книжка.

«Це зовсім новий путівник по Україні, що тільки цього тижня вийшов друком», - повідомив Коллер.

За його словами, почав він готувати матеріал для книжки ще 8 років тому, до видання вона планувалася в 2014 році.

«Але відбувся Майдан, анексія Криму, війна на Донбасі. Тому сталася затримка - я мав багато дописати і переписати», - говорить автор, називаючи свою працю «трохи альтернативною», але «дуже проукраїнською».

Німецьке видавництво ReiseKnow-How випустило путівник по Україні / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ; facebook.com/peter.koller.735

Він вважає, що путівник буде корисний німецьким туристам, які мають намір вирушити в Україну, але також просто як популярне читання в світлі масованої російської пропаганди, яку можна спостерігати в Німеччині.

Читайте також: Україна додала у "чорний список" пропагандистів дев'ять видавництв РФ і три сайти

Так, у виданні є розділ про Мінські домовленості. Коллер присвячує кілька сторінок спростуванню широко поширених тверджень кремлівської пропаганди, зокрема, про «українську хунту», про «заборону» користування російською мовою, про те, що «Крим завжди був частиною Росії» та інші.

Криму присвячений цілий розділ «Заборонений півострів». У ньому наголошується, що поїздки без дозволу офіційного Києва в регіон здійснювати не варто. «Російська пропаганда вам скаже, що можна поїхати через новий Керченський міст. Я ж ясно написав, що це нелегально», - каже Коллер.

Автор путівника визнається, що Україна і її люди йому дуже подобаються, він любить бувати в країні, у нього чимало українських друзів, з якими підтримує контакти вже 25 років, вивчив українську мову. Вперше він відвідав Україну в 1992 році, останній раз - в грудні 2018 року.

У багатьох містах, про які пише, Коллер побував особисто.

Путівник видано накладом 4 тисячі примірників. Купити його в книжкових магазинах по всій ФРН можна буде вже з понеділка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-