Справу Вишинського передали до київського суду

Справу Вишинського передали до київського суду

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до Подільського райсуду Києва обвинувальний акт щодо керівника "РИА Новости" Кирила Вишинського для розгляду по суті.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Сьогодні, 06.03.2019 року, прокуратура АР Крим, за результатами досудового розслідування, скерувала до Подільського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно керівника незареєстрованої організації "РИА Новости Украина" для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вишинському продовжили арешт іще на два місяці

Як нагадали в прес-службі, 15 травня 2018 року прокуратурою АР Крим разом зі СБУ в Києві було затримано керівника незаконно діючого в Україні ресурсу "РИА Новости Украина". Слідством встановлено, що Федеральне державне унітарне підприємство "Международное информационное агентство "Россия сегодня" (Russia Today)", з метою проведення підривної діяльності проти України у 2014 році, без передбаченої Законом України "Про інформаційні агентства" державної реєстрації, створило "Росийское информационное агенство Новости Украина", з допомогою якого протягом декількох років український медіа простір наповнювався спотвореною інформацією про події в Україні, зокрема, усіляко виправдовувалась окупація півострову Крим Російською Федерацією.

За результатами досудового розслідування керівник вказаної організації обвинувачується у вчиненні ряду злочинів проти основ національної безпеки (ст. 109, 110, 111, а також 161, 263 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-