Вишинському продовжили арешт іще на два місяці

Вишинському продовжили арешт іще на два місяці

Укрінформ
Херсонський міський суд продовжив ще на два місяці арешт керівника "РИА Новости-Україна" Кирила Вишинського, підозрюваного у державній зраді, а також у придбанні і зберіганні вогнепальної зброї.

"Сьогодні, 8 лютого 2019 року Херсонський міський суд Херсонської області задовольнив клопотання сторони обвинувачення та залишив без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою керівника незареєстрованої організації «РИА Новости Украина» ще на 2 місяці", - йдеться у повідомленні.

Адвокат Вишинського Андрій Доманський на своїй сторінці у Facebook уточнив, що строк перебування під вартою продовжено до 8 квітня.

Читайте також: Суд не обмежив Вишинському час на читання справи

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня 2018 року прокуратура спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами ведення Росією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні та державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости-Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність.

За результатами слідчих дій були отримані докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки. Керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського заарештували і оголосили підозру в державній зраді.

1 лютого прокуратура АРК просила зобов'язати Вишинського закінчити ознайомлення з матеріалами справи до 4 лютого поточного року, але суд у клопотанні відмовив.

Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він усі обвинувачення заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-