Суд не обмежив Вишинському час на читання справи

Суд не обмежив Вишинському час на читання справи

Укрінформ
Херсонський міський суд відмовив прокуратурі Автономної Республіки Крим в задоволенні клопотання про обмеження терміну ознайомлення з матеріалами досудового розслідування керівнику "РИА Новости-Україна" Кирилу Вишинському.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу його адвокат Андрій Доманський.

"Сьогодні Херсонський міськсуд відмовив прокуратурі у задоволенні клопотання про обмеження строків ознайомлення з матеріалами досудового слідства", - сказав він.

Доманський додав, що прокуратура просила суд зобов'язати Вишинського закінчити ознайомлення з матеріалами справи до 4 лютого поточного року.

Адвокат вважає це неможливим, оскільки матеріали справи складають 25 томів записів, а також 60 годин відео.

Як повідомлялося, раніше прокуратура АР Крим звинувачувала Вишинського у затягуванні з ознайомленням з матеріалами справи.

15 травня 2018 року прокуратура спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами ведення Росією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні та державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости-Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність.

Читайте також: Суд у справі Вишинського перенесли через неявку адвокатів

За результатами слідчих дій були отримані докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки. Керівнику "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру в державній зраді і затримано.

Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він усі обвинувачення заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-