Угорська проблема серйозна, але загрози втрати території України немає — глава розвідки

Угорська проблема серйозна, але загрози втрати території України немає — глава розвідки

Укрінформ
Угорці хочуть мати свій анклав на території України.

Про це розповів в інтерв’ю Укрінформу голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок.

“Угорці не зупиняються ні перед чим і намагаються стовідсотково контролювати етнічних угорців по всьому світу. Хочуть мати угорський анклав на території України, Румунії – всюди. Звичайно, ми на це ніколи не підемо”, - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи є загроза втрати частини території на Заході України, Божок зазначив:“Загрози немає, але угорський іредентизм є реальною проблемою не тільки України, але й низки держав-членів ЄС. ...Проблема з угорцями серйозна, але загрози втрати нашої території немає”.

Читайте також: Угорщина готова підтримати Україну на шляху євроінтеграції - посол

На переконання голови СЗР, зростання праворадикальних настроїв у Європі є результатом цілеспрямованої роботи спецслужб Російської Федерації.

“Праворадикали – це інструмент спецслужб Росії для стимулювання відцентрових процесів у ЄС, руйнування ЄС як такого. Марі Ле Пен... Вони ж навіть не заперечують. Чим вони взяли праворадикалів? Грошима, яких Кремль не шкодує. У нас, до речі, теж із цим є проблема”, - зазначив Божок.

За його словами, українські спецслужби намагаються не допустити впливу Росії на праворадикальні організації в середині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-