Угорщина готова підтримати Україну на шляху євроінтеграції - посол

Угорщина готова підтримати Україну на шляху євроінтеграції - посол

Фото
Укрінформ
Під час ознайомчого візиту на Закарпаття Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто заявив, що між Угорщиною та Україною почалися позитивні зрушення в двосторонніх відносинах.

Про це посол Угорщини заявив під час короткого брифінгу для журналістів в Закарпатській ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас складний рік позаду, але на початку нового року ми хочемо відзначити позитивні зрушення у відносинах України та Угорщини. Ми зі свого боку прагнемо, аби ці позитивні зрушення перетворилися у позитивний процес, адже це не природно, аби Угорщина та Україна не мали добрих стосунків. У нас спільні цілі, дуже багато схожих проблем і важливо, аби всі розуміли та усвідомлювали, що протягом довговікової історії між українцями та угорцями проблем не було — і тепер їх не має бути,” - сказав Ійдярто.

Він наголосив, що наслідком напруження у стосунках двох країн стало те, що важливі спільні проекти просто припинилися.

“Ми би хотіли, щоб той прогрес, економічний розвиток, який зараз відбувається в Угорщині, його наслідки були відчутні в Україні — тому в першу чергу маємо намір продовжити співпрацю з Україною в плані транспортного сполучення, дорожньої інфраструктури”, - наголосив посол.

За його словами, це значно укріпить зв'язки між державами.

Також посол Ідйярто наголосив, що Угорщина готова до того, аби сприяти європейській інтеграції України.

Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні відвідав Закарпаття / Фото: Гудак Сергій, Укрінформ

Сьогодні Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто відвідує Закарпатську область з ознайомчим візитом. Він зустрівся з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем та головою Закарпатської облради Михайлом Рівісом, провів ряд зустрічей та акцій з нагоди Днів угорської культури на Закарпатті 22-23 січня.

Як повідомлялося раніше, офіційний Будапешт неодноразово робив заяви про те, що блокуватиме євроінтеграційні ініціативи Закарпаття на міжнародному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-