Турчинов: Від наркотиків і алкоголю гине більше українців, ніж на полі бою

Турчинов: Від наркотиків і алкоголю гине більше українців, ніж на полі бою

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов ініціює нараду за участю представників МОЗ, МВС, релігійних і громадських організацій для напрацювання стратегії захисту і реабілітації населення від алкоголізму і наркоманії.

Таке рішення він прийняв з огляду на численні звернення до РНБО церков і релігійних організацій, які організовують подібні реабілітаційні центри і стикаються при цьому з численними проблемами з боку держави, повідомляє прес-служба Турчинова.

"Враховуючи важливість проблеми і звернення, що надходять до РНБО України, я ініціював проведення спільної наради за участю представників МОЗ, МВС та інших силових структур разом з представниками релігійних та громадських організацій для напрацювання спільної стратегії координації захисту та реабілітації населення від цієї небезпеки", - йдеться у повідомленні.

За словами Турчинова, згідно із статистичними даними в Україні близько 1 мільйона людей мають наркотичну залежність, ще більше - страждають від алкоголізму. Щороку ці цифри зростають приблизно на 10-15 відсотків, і від наркозалежності, алкоголізму та різних захворювань, пов'язаних з ними, вмирають кожного року близько 120 тисяч людей.

Читайте також: СБУ оголосило про підозру строковикам, які торгували наркотиками і зброєю

"Тобто, від цієї пошесті ми втрачаємо на кілька порядків більше українців, ніж на полі бою!.. Все це призводить до того, що кількість українців щороку скорочується катастрофічними темпами і все це в результаті становить реальну загрозу національній безпеці нашої держави!", - наголосив секретар РНБО.

При цьому, зауважив він, державі бракує системних і дієвих програм боротьби з цими недугами. Допомогти державі на цьому шляху щороку беруться дедалі більше релігійних організацій та церков, створюючи реабілітаційні центри, які діють досить ефективно. "Але замість підтримки, про що свідчать листи, які надходять до мене, спостерігається протидія їх роботі з боку силових структур. Здається, замість активної боротьби з наркотрафіком, наркодилерами та мережами розповсюдження наркотиків силовики більш натхненно борються саме з реабілітаційними центрами, закривають їх та переслідують тих, хто їх відкрив", - наголосив Турчинов.

За його словами, лише за останні два роки був проведений 21 обшук реабілітаційних центрів, порушені кримінальні справи.

Саме тому він прийняв рішення ініціювати проведення спільної наради з цього приводу за участю представників профільних міністерств та громадських і релігійних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-