Савченко знову пройде перевірку на поліграфі

Савченко знову пройде перевірку на поліграфі

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко, якій інкримінують підготовку до державного перевороту, у вівторок знову пройде тестування на поліграфі.

Про це повідомила прес-служба народного депутата.

"24 липня о 09:00 має відбутися/відновитися/продовжитися процедура "психо-фізіологічної експертизи з використанням поліграфа" Надії Савченко в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз", - сказано в інформації.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави. Згодом суд вже двічі продовжував термін тримання Савченко під арештом - до 13 липня і до 10 вересня відповідно.

13 квітня перевірка Савченко на поліграфі була перервана через стан її здоров'я. А 17 квітня вона пройшла допит на поліграфі у слідчому ізоляторі СБУ.

Читайте також: Адвокат просить для Савченко повторити поліграф

4 червня Служба безпеки повідомила, що результати експертизи з використанням поліграфу свідчать, що народний депутат Савченко розробила чіткий план вбивства керівників України. Поліграф також засвідчив, що вона готувалася здійснити теракт в Урядовому кварталі та будівлі Верховної Ради.

5 червня адвокат Савченко Костянтин Глоба виступив за проведення повторної перевірки на поліграфі з нею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-