Адвокат просить для Савченко повторити поліграф

Адвокат просить для Савченко повторити поліграф

Укрінформ
Адвокат Надії Савченко Костянтин Глоба виступає за проведення повторної перевірки на поліграфі з нею.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці нардепа у Facebook.

"Для того, щоб розставити всі крапки над "і" звертаюсь з клопотаннями про проведення поліграфу за ініціативою Н. Савченко", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що захисник звернувся  до Шевченківського районного суду столиці з клопотанням про призначення повторної експертизи на поліграфі.

"СБУ робить гучну заяву про те, що все ж таки перший поліграф вдалось провести і експертиза дала результати. В заяві йдеться про те, що поліграф дав результати частково на питання готування до злочину, а от на інші питання Савченко наче почала протидіяти поліграфу", - зазначив адвокат.

Глоба стверджує, що питання, на які нардеп чинила опір, були запропоновані самою Савченко "для об'єктивного дослідження".

"Логічним постає питання, навіщо Савченко виносити на експертизу ряд питань і в результаті протидіяти експертизі саме на ці питання?", - пояснив Глоба.

Читайте також: Савченко мала чіткий план вбивства керівників держави – СБУ про результат поліграфу

Як повідомляв Укрінформ, 4 червня Служба безпеки повідомила, що результати експертизи з використанням поліграфу свідчать, що народний депутат Савченко розробила чіткий план вбивства керівників України. Поліграф також засвідчив, що вона готувалася здійснити теракт в Урядовому кварталі та будівлі Верховної Ради.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

13 квітня перевірка Савченко на поліграфі була перервана через стан її здоров'я. А 17 квітня вона пройшла допит на поліграфі у слідчому ізоляторі СБУ. 5 травня стало відомо, що захист Савченко відмовився від перевірки її показань на поліграфі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-