Світове українство вимагає притягнути Росію до відповідальності за МН17

Світове українство вимагає притягнути Росію до відповідальності за МН17

Укрінформ
Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство притягнути Росію до відповідальності за причетність до збиття літака рейсу MH17.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців висловлює глибоке співчуття родинам та друзям жертв цього терористичного акту та закликає міжнародне співтовариство забезпечити відповідальність осіб, відповідальних за це», - сказав Чолій.

Він також закликав світ збільшити тиск на Російську Федерацію «з метою примусу її до виведення війська з України».

«Військова агресія РФ проти України забрала життя понад 10 тисяч осіб. Продовження щоденної ескалації насильства свідчить про необхідність міжнародного співтовариства посилювати дії, спрямовані на примусове виведення російських військ з території України, а також на розкриття дезінформації, яка поширюється владою держави агресора», - наголосив глава СКУ.

Читайте також: Збиття МН17: Україна хоче приєднатися до процесу, ініційованого проти РФ

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення у липні 2014 року пасажирського Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак був збитий над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, що дислокується в Курську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-