Збиття МН17: Україна хоче приєднатися до процесу, ініційованого проти РФ

Збиття МН17: Україна хоче приєднатися до процесу, ініційованого проти РФ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ внести пропозиції щодо можливості приєднання України до ініційованого Нідерландами та Австралією процесу переслідування Росії на міждержавному рівні через збиття пасажирського літака рейсу МН17 у 2014 році.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

“Доручив МЗС невідкладно внести пропозиції щодо можливості приєднання до ініційованого Нідерландами та Австралією процесу”, - зазначив Порошенко.

За його словами, рішення Нідерландів та Австралії розпочати переслідування РФ на міждержавному рівні за збиття 17 липня 2014 року літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній є надзвичайно важливим кроком на шляху забезпечення міжнародно-правової відповідальності Росії за систематичне порушення своїх міжнародних зобов’язань.

Президент також зауважив, що приєднання до цього процесу “органічно доповнить" дії України у Міжнародному суді ООН у позові на основі Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму.

Читайте також: Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у збитті МН17

Крім того, Порошенко закликав увесь цивілізований світ долучитися до зусиль щодо притягнення до відповідальності винних у збитті літака, як це передбачено резолюцією РБ ООН 2166 від 21 липня 2014 року.

Як повідомлялося. Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення пасажирського малайзійського літака рейсу МН17 у 2014 році.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак був збитий над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, що дислокується в Курську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-