Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у збитті МН17

Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у збитті МН17

Укрінформ
Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення пасажирського малайзійського літака рейсу МН-17 у 2014 році.

Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок, повідомляє ВВС.

"На підставі висновків (об'єднаної слідчої групи) Нідерланди та Австралія переконані, що Росія несе відповідальність за розміщення установки "Бук", яка використовувалася для збиття MH-17", - сказав глава МЗС Нідерландів.

За його словами, уряд зараз буде робити наступний крок, щоб притягнути до відповідальності Росію.

Читайте також: Росії не вдасться замаскувати причетність до збиття МН17 - Парубій

Як відомо, пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH-17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак рейсу MH-17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, що дислокується в Курську.

Очільниця австралійського зовнішньополітичного відомства Джулі Бішоп заявила, що Росія має пояснити свою участь у збитті малайзійського літака рейсу МН-17, яку довела Об’єднана слідча група.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-