Рада підтримала маркування органічної продукції

Рада підтримала маркування органічної продукції

Укрінформ
Верховна Рада підтримала у першому читанні проект закону про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції №5448-д.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 251 народний депутат.

Законопроектом передбачається удосконалення правового регулювання органічного виробництва, а також гармонізація законодавства України до законодавства Європейського Союзу у цій сфері.

Проектом пропонується визначити систему прав та обов’язків суб’єктів ринку органічної продукції, зокрема, операторів ринку, органів сертифікації.

Також регламентовано вимоги до виробництва, маркування та обігу органічної продукції, чітко встановлено основні засади здійснення процедури сертифікації органічного виробництва з деталізацією за галузями.

Проектом передбачається запровадити чіткий та прозорий механізм реєстрації органів сертифікації, операторів ринку та органічного насіння, визначити механізм державного контролю (нагляду) за діяльністю суб’єктів ринку органічної продукції та встановити відповідальність за порушення законодавства у цій сфері.

Документом також передбачено встановити вимоги до переліку речовин (інгредієнтів, компонентів), які дозволяється використовувати у процесі органічного виробництва, та які дозволені до використання в гранично допустимих кількостях, визначити процедуру, за якою вони можуть бути дозволені до використання.

Читайте також: В України гарні перспективи на ринках органічної продукції - Мінагро

Проект закону містить положення щодо процедури сертифікації органічного виробництва та обігу органічної продукції, встановлює вимоги до органів сертифікації, їх функції та відповідальність.

Окремо пропонується визначити вимоги до зберігання, перевезення, реалізації, декларування та маркування органічної продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-