Розенко квапить Раду із законом про державну мову

Розенко квапить Раду із законом про державну мову

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко закликає Верховну Раду вже цього тижня ухвалити в першому читанні проект закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№5670-д).

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Хочу відзначити досить серйозну і плідну роботу Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, де разом з експертами і народними депутатами України розробили і внесли на розгляд парламенту спільний законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Цей законопроект підписали депутати різних фракцій, і його потрібно ухвалювати якнайшвидше. Я вже звертався і ще раз звертаюся до Верховної Ради України, щоб на цьому пленарному тижні законопроект про державну мову був проголосований за основу", - сказав він в ефірі радіо "НВ".

Водночас Розенко висловив переконання, що прийняття законопроекту і визначення в ньому української мови як єдиної державної мови в Україні убезпечить у майбутньому від штучного накручування мовного питання.

Читайте також: Розенко не бачить підстав для введення місії ОБСЄ на Закарпаття

За його словами, розділити питання державної мови і мови нацменшин — це політично правильне рішення. 

"На мій погляд, було прийняте абсолютно правильне політичне рішення – спочатку відпрацювати тему державної мови і закону про державну мову – українську. Питання щодо мов нацменшин, мов міжнаціонального спілкування потрібно перенести на інший рівень дискусії і повернутися до нього через деякий час", - сказав Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-