Розенко не бачить підстав для введення місії ОБСЄ на Закарпаття

Розенко не бачить підстав для введення місії ОБСЄ на Закарпаття

Укрінформ
Віце-прем'єр Павло Розенко вважає, що підстав для введення спостережної місії ОБСЄ на Закарпаття не існує.

Про це повідомляє "Новое время".

"Україна як демократична держава не боїться ніяких моніторингів, але, чесно кажучи, відверто вам скажу, ніяких підстав для введення якогось особливого режиму в Україні, зокрема в мовному питанні, я особисто не бачу. Я не бачу ніяких загроз мовам національних меншин ні з боку українського законодавства, ні з боку державних або місцевих органів влади", - сказав Розенко.

Читайте також: ОБСЄ спростовує відкриття свого офісу в Ужгороді

За його словами, всі заяви сусідніх країн, зокрема Угорщини, пов'язані з їхньою внутрішньополітичною боротьбою, а також гібридною війною Росії.

"Ми прекрасно розуміємо, що провокує антиукраїнську істерію в деяких країнах. Це і внутрішньополітична боротьба, вибори. Крім того, Росія веде гібридну війну проти України на мовному напрямку, і в інших країнах, формує негативне ставлення європейців до України - величезні гроші кидаються на цей процес", - сказав Розенко.

Читайте також: У Москаля нічого не знають про відкриття офісу місії ОБСЄ

Як повідомлялося, в СММ ОБСЄ не підтвердили інформації про відкриття спостережної місії на Закарпатті та заявили про продовження моніторингу ситуації в Ужгороді "шляхом патрулювання" з Івано-Франківська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-