Родичі політв'язнів Кремля на Банковій чекали зустрічі з Порошенком

Родичі політв'язнів Кремля на Банковій чекали зустрічі з Порошенком

Фото
Укрінформ
Родичі українців, яких незаконно утримують у тюрмах на території РФ та в окупованому Криму, провели акцію під будівлею Адміністрації Президента, сподіваючись, що глава держави Петро Порошенко особисто надасть їм інформацію щодо перспектив звільнення політв'язнів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, учасники акції встановили імпровізований “стіл для переговорів” та закликали керівництво держави зустрітися із людьми, рідні яких поневіряються по російських тюрмах.

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко зазначила під час зустрічі з родичами політв'язнів, що звільнення залежить від російського президента Володимира Путіна.

“Ви поставили питання про те, хто має займатися звільненням заручників, але ж ключі від усіх в’язниць, в тому числі на окупованих територіях, лежать у кишені Путіна. Навіть останнє звільнення заручників це довело, бо тільки після того, як Путін зателефонував ватажкам бойовиків, відбулося звільнення. Очевидно, що в Москві це так само залежить тільки від однієї людини. І ми можемо призначити найкращого переговорника, але питання буде вирішувати тільки Путін”, - сказала Геращенко.

Вона запевнила родичів бранців у тому, що Президент Петро Порошенко робить усе, що в його силах, аби співвітчизники повернулися додому. “Він використовує усі ті можливості та повноваження, які є у нього як у глави держави, використовує допомогу наших міжнародних партнерів, міжнародної спільноти”, - запевнила Геращенко.

Читайте також: Україна не раз передавала Волкеру списки заручників Кремля - Геращенко

Як приклад вона навела учорашню розмову Порошенка із канцлером Німеччини Ангелою Меркель, “50% якої займали питання безпеки на Донбасі, невиконання Мінських угод Росією, а 50% - тема заручників”.

Як зазначив голова громадської організації “Об’єднання родичів політв’язнів Кремля” Ігор Котелянець, учасники не вперше вимагають особистої зустрічі з Порошенком. “Ми неодноразово до нього зверталися офіційно та через ЗМІ. Вірили, що гарант Конституції, прав та свобод громадян не може залишатися байдужим до таких прохань”, - сказав він.

Котелянець закликав також не плутати дві категорії ув'язнених - полонених в ОРДЛО, стосовно яких процес обміну рухається, та людей, які потрапили у тюрми Росії та окупованого Криму. У питаннях їхнього звільнення він прогресу не бачить.

ГО “Об’єднання родичів політв’язнів Кремля” опікується 60-ма політв’язнями.

Родичі політв'язнів Кремля провели акцію під АП / Фото: Худякова Олена, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-