Естонський парламентарій вирушив у благодійний велопробіг Таллінн-Київ

Естонський парламентарій вирушив у благодійний велопробіг Таллінн-Київ

Фото
Укрінформ
Член Комісії з державної оборони парламенту Естонії та парламентської групи Україна-Естонія Крісто Енн Вага у п'ятницю вирушив велосипедом з Таллінна до Києва у пробіг на підтримку України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на газету Postimees.

Естонський парламентарій вирушив у благодійний велопробіг Таллінн-Києв / Фото: Tairo Lutter

Група на чолі з Вага почала рух о 8-й ранку з центрального майдану естонської столиці - площі Вабадузе (Свободи). Відстань від Таллінна до Києва становить близько 1700 кілометрів. Планується, що цю відстань він долатиме близько тижня.

Фінансові пожертвування збираються спільно з організацією NAFO для придбання двох повнопривідних автомобілів і FPV-дронів для Сил безпілотних систем ЗСУ та 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Пікапи, оснащені камерами нічного бачення, брудозахисними шинами та вбудованими системами радіоелектронної боротьби, коштують €18 000 (за кожний), а 35 FPV-дронів - €14 000.

Пожертву можна зробити електронно на сторінці «Ride for the Victory / Поїздка до Перемоги» за посиланням. Станом на день 26 квітня вже зібрані більше €18 тисяч із потрібних 50 тисяч.

Читайте також: Яна Степаненко, яка втратила ноги через удар РФ, пробігла Бостонський марафон на протезах

Минулого року Вага став чемпіоном Балтії серед велосипедистів-аматорів у груповій гонці.

Як повідомлялося сьогодні, Естонія у координації з Данією передала Україні два патрульні катери для захисту морських шляхів у Чорному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-