Справа Штепи

Справа Штепи "буксує": призначено чергове засідання

Укрінформ
Підготовче засідання Жовтневого райсуду Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та створенні терористичної групи, призначене на 7 лютого.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Сьомого лютого о 14.30 знову засідання за Штепі в Жовтневому суді. Головуючий - Денис Чижиченко", - зазначила Дубовик.

Читайте також: Штепа поскаржилася в поліцію на загрози

У той же час, адвокат Олександр Шадрін вважає, що Чижиченко візьме самовідвід: "Він як слідчий суддя вже брав участь у розгляді справи Штепи".

"До того ж, наскільки мені відомо, зараз Штепа хвора, на бюлетені, і навряд чи зможе приїхати в Харків 7 лютого", - додав адвокат.

Читайте також: Судді і далі "тікають" від Штепи: уся колегія взяла самовідвід

Як повідомляв раніше Укрінформ, 22 січня Жовтневий райсуд Харкова, призначений Апеляційним судом Харківської області для розгляду справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, так і не обрав для неї запобіжний захід, хоча той, що був, - цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом - закінчився 13 січня. Справа в тому, що головуючий суддівської колегії Володимир Курило взяв самовідвід: його батько, теж суддя, вже брав участь у розгляді справи Штепи.

За словами адвоката, новий головуючий і запасний суддя будуть обрані за допомогою комп'ютера в базі даних Жовтневого райсуду Харкова: "Тоді суд назве дату чергового засідання".

"Відразу після відводу судді Штепа поїхала в Слов'янськ. До чергового рішення суду вона не зобов'язана цілодобово перебувати вдома. За її словами, вона нікуди не збирається виїжджати з України, любить її і сподівається на справедливий суд", - додав адвокат.

Читайте також: У Слов'янську поширили листівки з проханням про прощення від Штепи

17 січня Апеляційний суд Харківської області обрав для розгляду справи Штепи Жовтневий райсуд Харкова. Це 4-й за рахунком суду, де справу Штепи розглядають з самого початку в 5-й за рахунком раз, а судова колегія, яка знову допитає всіх свідків, 11-та за рахунком. На сьогодні є вісім томів розглянутих матеріалів справи у судах, але в них відсутні документи, які прямо підтверджують вину Штепи.

Захист Штепи сумнівається, що судовий процес просунеться: в березні-квітні за Указом Президента України всі районні суди будуть ліквідовані, замість них створять окружні суди, і Апеляційному суду Харківської області доведеться знову вирішувати питання про підсудність справи Штепи.

Читайте також: Справа Штепи: запобіжний захід закінчився, а новий обрати нікому

Нагадаємо: Штепа була затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-