Штепа поскаржилася в поліцію на погрози

Штепа поскаржилася в поліцію на погрози

Укрінформ
Екс-мер Слов'янська Неля Штепа, обвинувачена у посяганні на територіальну цілісність України і створення терористичної групи, подала заяву до поліції Слов'янська на одержувані нею письмові погрози.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Дмитро Марченко.

"Ми маємо підтвердження, що Штепа, яка знаходилася під домашнім арештом у Слов'янську, - на сьогодні термін запобіжного заходу скінчився, - звернулася до місцевого відділу поліції із скаргою на те, що останнім часом отримала до 50-ти письмових погроз. Поліція проводить перевірку по суті звернення", - відзначив адвокат.

За його словами, Штепа почувається впевнено і має намір у харківському суді довести свою невинність: "За її словами, вона як українка не збирається від'їжджати з України, любить країну і сподівається на справедливий суд".

"Що стосується суду, де мають продовжити запобіжний захід, то його день не встановлений, хоча Апеляційний суд Харківської області напередодні вже обрав для розгляду справи Штепи Жовтневий райсуд Харкова. Це буде 4-й числом суд, де справу Штепи розглядають з самого початку вп'яте, а судова колегія, яка знову допитає всіх свідків, буде 11-а числом. На сьогодні є вісім томів розглянутих матеріалів справи у судах, але в них відсутні документи, які прямо підтверджують вину Штепи", - додав адвокат.

За його словами, є сумніви, що судовий процес просунеться: "У березні-квітні за Указом Президента України всі районні суди будуть ліквідовані, замість них створять окружні суди, і Апеляційному суду Харківської області доведеться знову вирішувати питання про підсудність справи Штепи".

Читайте також: У Слов'янську поширили листівки з проханням про прощення від Штепи

Як повідомляв раніше Укрінформ, 11 січня в Ленінському райсуді Харкова відразу дві колегії суддів, обраних за допомогою комп'ютера у базі даних цього суду, заявили про самовідвід, посилаючись на тиск прокуратури.

Після оголошення про черговий самовідвід суддів Штепа поїхала до Слов'янська і, за словами адвоката, не збирається порушувати режим перебування.

13 січня у Нелі Штепи сплинув термін запобіжного заходу - цілодобовий домашній арешт з використанням електронного браслета, а новий нікому обрати: у Ленінському райсуді Харкова, де раніше слухалася справа Штепи, просто не залишилося суддів окрім тих, які вже брали участь у цьому процесі або вийшли з нього шляхом самовідводу.

20 вересня Ленінський райсуд за клопотанням захисту змінив запобіжний захід для екс-мера Слов'янська Нелі Штепи з тримання в СІЗО на цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом. У той же час, прокуратура Харківської області почала кримінальне провадження за фактом свідомо неправосудного рішення (ст.375, ст.368 КК України) щодо заміни запобіжного заходу обвинуваченій Штепі врозріз з вимогами ч.5 ст. 176 КПК України, яка передбачає виключно тримання під вартою для підозрюваних у вчиненні подібних злочинів.

15 листопада Ленінський райсуд Харкова переніс засідання через те, що відразу двоє суддів, призначених для розгляду справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, заявили про самовідвід. Суд їм відмовив. Почувши про їх самовідвід, Штепа, за словами адвоката, розплакалася: "Вона сказала, що хвора і може не дожити до закінчення судового розгляду".

Штепу затримали 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що у полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-