У Слов'янську поширили листівки з проханням про прощення від Штепи

У Слов'янську поширили листівки з проханням про прощення від Штепи

Фото
Укрінформ
У Слов'янську містом поширили листівки, написані нібито від імені екс-мера Нелі Штепи з проханням до місцевих жителів про прощення, але вона спростовує свою причетність до листівок.

Про це в середу повідомляє місцевий сайт «Слов'янськ діловий», який опублікував відповідні фотографії.

У листівках від імені Штепи говориться:«Змушена зізнатися в тому, що я зрадила вас в квітні 2014 року, привівши в місто загарбників... Перебуваючи під домашнім арештом, я постійно мию руки, намагаючись змити з них кров безневинно закатованих слов"янців. Вибачте мене...».

Журналісти зв'язалися з нею по телефону в Слов'янську і з'ясували, що за словами Штепи, «це недостовірна інформація, і щодо цих публікацій адвокати вже звернулися у відділ поліції, за цим фактом порушено кримінальну справу, проводиться слідство».

Кажуть, що нібито Штепа знає, хто може займатися розповсюдженням даних листівок, оскільки вже отримала 50 листівок загрозливого характеру.

Читайте також: Судді й далі "тікають" від Штепи: уся колегія взяла самовідвід

Як повідомляв раніше Укрінформ, екс-мер Слов'янська Неля Штепа була затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

20 вересня Ленінський райсуд за клопотанням захисту змінив запобіжний захід для Штепи з утримання в СІЗО на цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом.

15 листопада 2017 року Ленінський райсуд Харкова переніс засідання через те, що відразу двоє суддів, які призначені для розгляду справи Штепи, заявили про самовідвід. Суд їм відмовив. Почувши про їх самовідвід, Штепа, за словами адвоката, розплакалася: "Вона сказала, що хвора і може не дожити до закінчення судового розгляду".

Читайте також: Справа Штепи: запобіжний захід закінчився, а новий обрати нікому

11 січня 2018 року Ленінський райсуд Харкова перервав засідання по справі Нелі Штепи, так як всі троє членів суддівської колегії - Шрамко (головуюча), Бондаренко та Гринчук - взяли самовідвід, посилаючись на те, що "на них чинився тиск". У суді було оголошено перерву для вибору нової суддівської колегії по базі даних Ленінського райсуду Харкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-