МЗС Британії прокоментувало

МЗС Британії прокоментувало "втручання у роботу" НАБУ

Укрінформ
Велика Британія висловила стурбованість стосовно того, що втручання у роботу Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) ставить під загрозу майбутнє незалежних антикорупційних розслідувань.

Про це йдеться у заяві речника МЗС Британії.

"Велика Британія дедалі більше занепокоєна з приводу підриву боротьби проти корупції в Україні. Корупція залишається головною загрозою для стабільності та національної безпеки України, в той час як українські виборці визначають її як основну проблему в країні. Боротьба з нею є визначальною для європейського вибору України та її прагнень стати сучасною, економічно успішною і демократичною державою", - зазначається у заяві.

Як наголошують у британському відомстві, НАБУ, в створення якого Великобританія вклала значні ресурси, "є надзвичайно важливою ланкою антикорупційного механізму в Україні та досягла значного прогресу у своєму розвитку та проведенні розслідувань".

Читайте також: НАБУ незаконно знімало інформацію з 97 абонентів — Луценко

"Нещодавні події, зокрема, втручання у розслідування НАБУ і викриття його агентів під прикриттям, є тривожним знаком, що ставить під загрозу майбутнє незалежних антикорупційних розслідувань", - йдеться у заяві.

У МЗС Британії висловили сподівання, що представники влади проявлять лідерство і єдність у питанні просування реформ для викоренення корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-