НАБУ незаконно знімало інформацію з 97 абонентів — Луценко

НАБУ незаконно знімало інформацію з 97 абонентів — Луценко

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро отримало судовий дозвіл на зняття інформації з телефонів 17 абонентів, натомість інформація була знята зі 114-ти.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко сказав, відповідаючи на запитання народних депутатів у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд дозволив НАБУ зняти інформацію з 17 абонентів. Зняли із 114. Це охорона президента воюючої країни, це народні депутати, це судді, це інші чиновники. Я вважаю, це могло бути технічною помилкою. Викликав до себе пана Ситника - він сказав, що у нього все нормально", - сказав Луценко.

За словами керівника ГПУ, до цього часу він не вважав за потрібне оприлюднювати цей факт, сподіваючись, що парламент призначить аудит НАБУ і всі матеріали стосовно цього Генпрокуратура передасть до Верховної Ради.

Читайте також: Ситника чекає кримінальна відповідальність – генпрокурор

"Проблема порушень у тому чи іншому органі існує, але всі інші органи, включно з ГПУ, перебувають під контролем тієї чи іншої інституції. У НАБУ досі немає тих, хто вповноважений на аудит", - заявив Луценко.

Він також наголосив, що між прослуховуванням і зняттям інформації існує різниця. Зокрема, знімати інформацію про текст розмови за запитом НАБУ згідно з законом може СБУ, якщо є відповідний дозвіл суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-