Адвокат Януковича хоче, щоб йому профінансували поїздку в Ростов

Адвокат Януковича хоче, щоб йому профінансували поїздку в Ростов

Укрінформ
Державний адвокат екс-президента Віктора Януковича Максим Герасько звернеться до Центру безоплатної правової допомоги з проханням профінансувати його поїздку до Росії для зустрічі з підзахисним.

Про це Герасько повідомив у середу в коментарі журналістам після закінчення засідання в Оболонському райсуді у справі про держзраду Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що конфіденційне побачення з моїм клієнтом необхідне. Я зараз хочу звернутися до Центру з надання безоплатної правової допомоги, щоб мені виділили фінансування і потім вирішити це питання", - сказав він.

За словами адвоката, він планує поїхати до Росії за адресою проживання екс-президента, яку надали у ході судового засідання захисники Януковича, яких він пізніше відкликав. Герасько заявляє, що йому необхідно зустрітися з Януковичем, аби узгодити позицію його захисту у справі про держзраду.

Читайте також: Адвокат просився до Януковича у Ростов: суд не погодився робити перерву

Як повідомлялося, 21 серпня Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Києві призначив Гераська новим адвокатом екс-президента Януковича у справі про держзраду.

На засіданні у середу, 27 вересня, Герасько просив суд оголосити перерву в розгляді справи для того, щоб він зміг з'їздити до Ростову-на-Дона і узгодити з Януковичем правову позицію. Суд відмовив адвокату у задоволенні цього клопотання. Водночас суддя зазначив, що якщо захисник надасть суду документи про відрядження або квитки, щоб поїхати до Ростова-на-Дону, то суд розгляне повторно дане клопотання.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Фото: novynarnia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-