Адвокат просився до Януковича у Ростов: суд не погодився робити перерву

Адвокат просився до Януковича у Ростов: суд не погодився робити перерву

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання адвоката екс-президента Віктора Януковича Максима Гераська про оголошення перерви в судовому розгляді справи про держзраду Януковича.

Відповідне рішення у середу оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Герасько звернувся до суду із клопотанням оголосити перерву у справі для того, щоб він зміг з'їздити до Ростову-на-Дона і узгодити з Януковичем правову позицію.

"Це мій офіційний обов'язок - виїхати до клієнта і погодити правову позицію. Прошу оголосити перерву у справі до погодження правової позиції", - заявив Герасько.

Суд відмовив у задоволенні цього клопотання.

"Суд ухвалив відмовити у задоволенні даного клопотання. У захисника було достатньо часу на ознайомлення з матеріалами справи і організації конфіденційної зустрічі з вашим клієнтом. Разом з тим, якщо захисник надасть суду документи про відрядження або квитки, щоб поїхати до Ростову-на-Дону, то, звичайно, суд розгляне повторно дане клопотання. Якщо те чи інше засідання у подальшому буде перешкоджати захиснику, це буде підставою для оголошення перерви у засіданні для того, щоб ви могли поїхати", - пояснив Дев'ятко.

Читайте також: Адвокату Януковича відмовили у відводі прокурора

Як повідомлялося, 21 серпня Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Києві призначив Гераська новим адвокатом екс-президента Януковича у справі про держзраду.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-