Канада долучиться до військових навчань в Україні

Канада долучиться до військових навчань в Україні

Укрінформ
Канадський королівський військовий флот делегує до України 14 представників для участі у військових навчаннях Sea Breeze-2017 в Чорному морі.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це розповів контр-адмірал Джон Ньютон, командувач канадськими морськими силами Атлантики.

«Sea Breeze-2017 підкреслюють відданість канадського військового флоту безпеці Чорного моря. Канадські моряки та штабні офіцери співпрацюватимуть із партнерами-однодумцями над покращенням наших колективних здібностей малювати точну картину морської діяльності у регіоні», - сказав Ньютон.

Читайте також: Sea Breeze-2017: організатори "взяли на озброєння" відому тезу Черчілля

У Міноборони Канади уточнили, що делегація складатиметься із водолазів та їх асистентів, а також штабних офіцерів.

Як повідомлялося раніше, 9 липня до одеського порту для участі в Sea Breeze-2017 зайшло відразу три турецьких судна, у тому числі підводний човен. У Практичну гавань зайшов і румунський корвет «Контр-адмірал Хорію Мачелларіу».

Також в одеському аеропорту приземлилися два борти країн НАТО. Так, американський C-130J Геркулес привіз дюжину спеціалістів-водолазів, а угорський C-17A Globemaster III доставив кілька десятків військовослужбовців інших спеціальностей і спорядження для навчань.

Читайте також: На Sea Breeze-2017 "полюватимуть" на субмарину та судно-контрабандист

У навчаннях візьмуть участь понад 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, понад 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад із 16 країн світу, включно з Україною. Загалом у навчання візьмуть участь понад 3 тисячі осіб.

Нагадаємо: навчання відбуватимуться 10-23 липня у північно-західній частині Чорного моря, Одеській і Миколаївській областях. Багатонаціональні військові навчання «Сі Бриз» проводять в Україні від 1997 року за співорганізаторства України і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-