Sea Breeze-2017: організатори

Sea Breeze-2017: організатори "взяли на озброєння" відому тезу Черчілля

Укрінформ
Керівники українсько-американського навчання Sea Breeze капітани I рангу Тейт Вестбрук та Олексій Неїжпапа провели сьогодні в Одесі першу прес-конференцію, на якій привернули увагу журналістів до особливостей цьогорічних багатонаціональних заходів поблизу узбережжя Одеси та Миколаєва.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усі попередні українсько-американські навчання, які проводились у районі Одеси та Миколаєва, були спрямовані на співпрацію та досягнення сумісності в діях військово-морських сил країн-учасниць. А зараз ми виходимо з відомої тези, висловленої Уінстоном Черчіллем, про те, що "ворог поважає тільки силу". І ми знаємо, хто цей ворог, і знаємо, якої сили мусимо досягнути. Власне, заради того, щоб досягти спроможності скоординованих дій на Чорному морі, ми й проводимо навчання Sea Breeze у  Чорному морі, на суходолі та в повітрі", - зазначив капітан Неїжпапа.

З урахуванням реальних загроз, що виникли на Чорному морі, наголосив керівник навчання з української сторони Неїжпапа, "формат і завдання учасників Sea Breeze змінені. Тепер це - спільні зусилля щодо гарантування безпеки на Чорному морі".

Читайте також: В Одесі стартують військові навчання Sea Breeze-2017

Капітан I рангу звернув увагу на те, що Збройні сили України зразка 2012 року і 2017 року - дуже відрізняються бойовою спроможністю.

У свою чергу, керівник навчання з американської сторони капітан I рангу Тейт Вестбрук зауважив, що "ми всі були в 2014 році дуже здивовані діями країни, яка заявляє про себе як світову державу і водночас порушила міжнародне право - нелегально приєднала півострів Крим".

"З моменту анексії Криму кораблі ВМС США, в тому числі ескадри, якою я командую, посилили свою присутність у Чорному морі. І ми будемо тут залишатися і підтримувати наших партнерів", - сказав Вестбрук.

Як повідомлялося, у навчанні Sea Breeze беруть участь понад 3 тисячі військовослужбовців з 16 країн світу, включно з Україною, 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, 29 літаків і вертольотів. Причому з української сторони в заходах Sea Breeze-2017 братимуть участь також підрозділи Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Сухопутних та Повітряних сил України, а також Інженерні війська ЗСУ.

У рамках навчання військові моряки відпрацююють дії, заплановані багатонаціональним штабом з планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО. Серед запланованих операцій, зокрема, злагодження тактичних груп, водолазні спуски, курс для доглядових команд,  тренінг з виживання в бойових умовах для льотного складу, навчання з протикорабельної та повітряної оборони, десантна і річкова операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-