Нав'язаний Карпюку адвокат відмовився від участі у справі

Нав'язаний Карпюку адвокат відмовився від участі у справі

Ексклюзив
Укрінформ
Новий «адвокат за призначенням», нав'язаний Миколі Карпюку головуючим суддею на процесі в Грозному, відмовився увійти у справу.

Про це кореспондентові Укрінформу сказав адвокат Карпюка Докка Іцлаєв.

«У мене сьогодні була розмова з адвокатом, призначеним суддею Миколі Карпюку. Ознайомившись з ситуацією детальніше, він сказав, що відмовиться від цього призначення», - повідомив Іцлаєв.

Він пояснив таке рішення тим, що воно «суперечить і закону, і адвокатській етиці». Виявляється, якщо в справу заходить дублюючий адвокат, адвокат за призначенням без згоди адвоката за угодою, то «це може призвести до різних санкцій, аж до позбавлення статусу адвоката».

Раніше стало відомо, що в четвер, 21 квітня, суддя Вахит Ісмаїлов призначив дебати на процесі Карпюка-Клиха на 4 травня. І самовільно ввів у справу двох «адвокатів за призначенням», не питаючи згоди «адвокатів за угодою» Докки Іцлаєва і Марини Дубровіної, ні обвинувачених Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

Повністю розмову з Доккою Іцлаєвим і Мариною Дубровіною читайте на сайті Укрінформу.

Нагадаємо, російське обвинувачення ставить в провину Карпюку і Кліху вбивство 30 військовослужбовців і замах ще на життя 15 солдатів, які вони нібито вчинили у складі загону "Вікінг" з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995-го в Грозному. Під час слідства до двох українців довго не допускали адвокатів, консула, піддавали тортурам. «Меморіал» визнав обох політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-