Сімоненко закликала антикорупційників поважати

Сімоненко закликала антикорупційників поважати "честь і гідність" суддів

Укрінформ
Заклики Національного антикорупційного бюро України до зняття недоторканості з суддів є безвідповідальними і порушують міжнародні стандарти.

Про це під час брифінгу заявила голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Затримання окремих суддів під час корупційних дій це не значить, що вся судова гілка є такою, як заявлено в заяві НАБУ на сайті, і що наслідком має бути скасування недоторканності суддів. Заклики до повного скасування недоторканності суддів порушують міжнародні стандарти і суперечать висновку Венеціанської комісії», - сказала вона.

Сімоненко додала, що скасування недоторканності суддів є порушенням незалежності судової гілки влади, а тому подібні заклики є безвідповідальними.

Голова Ради суддів також зауважила, що всі оперативно-розшукові дії мають відбуватися з повагою до честі й гідності судді та працівників суду.

«На жаль, слідчі дії, які відбуваються в судах, проходять зухвало і з порушенням прав працівників і відвідувачів суду», - резюмувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, голова Ради суддів України Валентина Сімоненко заявила, що спроба затримання працівниками НАБУ та Нацполіції судді Малиновського райсуду Одеси ледь не закінчилася самогубством підозрюваного в хабарництві судді.

Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Національної поліції викрили у вівторок одного із суддів Малиновського райсуду Одеси в отриманні неправомірної вигоди у сумі 500 тисяч гривень. При затриманні суддя вчинив опір, застосувавши вогнепальну зброю.

Наразі суддя Малиновського районного суду Одеси Олексій Буран, який був затриманий учора під час отримання хабара, знаходиться в 11-й лікарні міста з порізаними венами і перебуває під охороною правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-