Блокада кордону: Львівська облрада звернулася до партнерських регіонів у Польщі

Блокада кордону: Львівська облрада звернулася до партнерських регіонів у Польщі

Укрінформ
Депутати Львівської обласної ради звернулися до партнерських регіонів Львівщини в Республіці Польща щодо неприпустимості блокування польсько-українського кордону.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Львівської облради, передає Укрінформ.

«Депутати Львівської обласної ради ухвалили звернення до партнерських регіонів Львівської області в Республіці Польща щодо неприпустимості блокування польсько-українського кордону», - йдеться в повідомленні.

Депутати наголосили, що суттєвих збитків зазнають українська та польська економіки, а також Європейський Союз загалом.

Зазначається, що депутати звернулися до очільників органів місцевого самоврядування і державної влади Польщі з проханням вжити невідкладних заходів для розблокування пунктів пропуску на польсько-українському кордоні.

Також депутатський корпус проголосував за ще одне звернення до Ради національної безпеки і оборони України, Кабінету міністрів, Міністерства зовнішніх справ, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної та митних служб щодо застосування санкцій до громадян Республіки Польща, які є безпосередніми організаторами антиукраїнських акцій на польсько-українському кордоні.

Читайте також: Фермери з Польщі будують ненависть до продукції з України на міфах - посол Зварич

Як повідомляв Укрінформ, вранці 20 лютого польські фермери-протестувальники перекрили залізницю поблизу пункту пропуску «Медика» на кордоні з Україною і висипали збіжжя з вантажного вагона на колії.

Польські аграрії проводили загальний страйк по всій Польщі, блокуючи приблизно у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною.

Головні вимоги протестувальників - заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від європейського зеленого курсу.

18 лютого у пункті пропуску «Ягодин - Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускаючи навіть швидкопсувні, небезпечні та гуманітарні вантажі.

16 лютого міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський обговорив з польським колегою ситуацію на українсько-польському кордоні.

12 лютого у Єврокомісії закликали Україну та Польщу до переговорів щодо експорту зерна.

З 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску.

Фото: RMF24pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-