Трьох бойовиків, яких взяли у полон на Донеччині,  засудили до 12 і 15 років в'язниці

Трьох бойовиків, яких взяли у полон на Донеччині, засудили до 12 і 15 років в'язниці

Укрінформ
До 12 і 15 років позбавлення волі засуджено трьох учасників незаконного збройного формування «ДНР», які штурмували позиції Збройних сил України у Донецькій області.

Як повідомляв Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели у суді провину трьох громадян у державній зраді та участі у терористичній організації (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України). Їх засуджено до 15 та 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Суд встановив, що у грудні 2018 року підприємець з Горлівки добровільно вступив до танкового батальйону «ДНР». Чоловік служив оператором-навідником, був оператором ПТУР «Фагот» та виконував бойові завдання поблизу села Широкої Балки.

Читайте також: Бойовика з батальйону «Сомалі» в Житомирі заочно засудили на 12 років

У 2022 році як доброволець брав участь в боях по захопленню Волновахи, прикриваючи місцеву автодорогу від можливого прориву бронетехніки ЗСУ. Також воював на околицях Новобахмутівки, Новоселівки та Майорська.

Його «побратим» з 2015 року служив в окремій артилерійській бригаді «Кальміус» поблизу Спартака Ясинуватської міської громади. Також був оператором-навідником БМП і чергував у складі оперативних груп «МВС ДНР» в Донецьку та Макіївці. У жовтні 2022 року після укладання контракту із «міноборони ДНР» служив кулеметником. «Працював» на позиціях загарбників в районі сіл Василівки, Веселого, Пантелеймонівки й Красногорівки.

Ще один засуджений - житель Маріуполя у червні 2023 року приєднався до лав нзф «ДНР» заради заробітку. Після навчання на полігоні міста Моспиного та у селі Верхньоторецькому він як помічник гранатометника воював поблизу Новоселівки.

Читайте також: Ватажка «ДНР» Пушиліна заочно засудили до 15 років тюрми

У серпні-жовтні 2023 року всіх трьох учасників нзф затримали під час спроб штурму позицій ЗСУ на території Ясинуватської громади та у Покровському районі.

Як повідомляв Укрінформ, до 15 років позбавлення волі заочно засудили двох жителів Донецької області, які воювали проти Сил оборони, й один із них брав участь у захопленні будівлі Служби безпеки України в Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-