Бойовика з батальйону «Сомалі» в Житомирі заочно засудили на 12 років

Бойовика з батальйону «Сомалі» в Житомирі заочно засудили на 12 років

Укрінформ
Корольовський районний суд Житомира засудив до 12 років ув’язнення жителя Слов’янська, який добровільно приєднався до терористичного угруповання «Сомалі» та воює проти ЗСУ на боці бойовиків.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Житомирській області.

«За даними слідства, зловмисником виявився житель Слов’янська, який ще у 2015 році добровільно приєднався до терористів на сході України. Зробив він це із меркантильних міркувань - чоловік оформив в одному з українських банків доларовий кредит, який не хотів повертати», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після вишколу фігурант отримав позивний «Прораб» та посаду старшини механізованої роти «окремого мотострілецького гвардійського (штурмового) «Іловайського» батальйону (відомого як «Сомалі»), який підпорядковано «міністерству оборони днр».

Як встановили слідчі та контррозвідники СБУ, упродовж 9 років війни бойовик «Прораб» виконує накази ватажків терористів щодо активних бойових дій проти сил АТО/ООС. За «бойові подвиги» він отримав псевдонагороди від «вищих керівників політичного та силового блоків» терористичної організації «днр».

Читайте також: Двох бойовиків, які воювали проти України, заочно засудили до 15 років в’язниці

Корольовський районний суд міста Житомира визнав ворожого поплічника винним за ч.1 ст.258-3 (участь у діяльності терористичної організації) та ч.2 ст.260 (участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування) Кримінального кодексу України. Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого). Бойовику призначено 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Засудженого оголошено у міжнародний розшук.

Як повідомляв Укрінформ, Корольовський районний суд Житомира засудив до 10 та 12 років позбавлення волі двох бойовиків терористичного угруповання «Сомалі», які воюють проти ЗСУ на боці Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-