У Житомирі двох бойовиків «Сомалі» засудили до 10 та 12 років в’язниці

У Житомирі двох бойовиків «Сомалі» засудили до 10 та 12 років в’язниці

Укрінформ
Корольовський районний суд Житомира засудив до 10 та 12 років позбавлення волі двох бойовиків терористичного угруповання «Сомалі», які воюють проти ЗСУ на боці Росії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Житомирській області.

«10 та 12 років проведуть за ґратами ще двоє поплічників ворога – командир артилерійського дивізіону та навідник механізованої роти так званого «окремого мотострілецького гвардійського (штурмового) «Іловайського» батальйону (більш відомого як «Сомалі»), які продовжують воювати на боці окупаційного режиму Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

За інформацією спецслужби, серед засуджених – 29-річний житель Волновахи, який вступив до лав підрозділу «Сомалі» ще у 2014 році. Після спеціальної бойової підготовки колишній працівник фермерського господарства отримав позивний «Кобзон». Нині він у псевдозванні «капітан» командує артилерійським дивізіоном.

Інший фігурант – колишній шахтар із Павлограда із позивним «Палич», який «присягнув на вірність» окупантам та поповнив ряди терористів у 2015 році у віці 27 років. «Прапорщик», перебуваючи на посаді «навідника гармати» механізованої роти «Сомалі», виконував злочинні накази, пов’язані із незаконним захопленням території нашої держави та збройним протистоянням Силам оборони України на Донеччині.

Читайте також: Бойовика із батальйону «Сомалі» засудили до 12 років тюрми

Зазначається, що Корольовський районний суд Житомира визнав «сомалійців» винними в участі у терористичній організації та у діяльності непередбачених законом збройних формувань, тобто за ч.1 ст.258-3 та ч.2 ст.260 Кримінального кодексу. Обох чоловіків оголосили у міжнародний розшук та обрали їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати затримання злочинців.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирі до 12 років ув’язнення засудили жителя Донеччини, який у 2014 році добровільно приєднався до лав незаконного збройного формування «Сомалі», й продовжує воювати на боці Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-