Бойовика із батальйону «Сомалі» засудили до 12 років тюрми

Бойовика із батальйону «Сомалі» засудили до 12 років тюрми

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді 12 років ув'язнення з конфіскацією майна жителю Донецької області, який у складі терористичного формування «Сомалі», підпорядкованого незаконному збройному угрупованню «днр», брав участь у збройній агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомив у Фейсбуці.

Зловмисник визнаний винним в участі у терористичній організації та в діяльності непередбаченого законом збройного формування (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України).

У суді прокурори довели, що ще у 2014 році засуджений вступив до незаконного збройного формування «днр», у складі якого чинив збройний опір та протидію правоохоронцям і військовослужбовцям Збройних сил України.

Читайте також: СБУ затримала в Одесі бойовика «Спарти», який брав участь у боях за Донецький аеропорт

Так, перебуваючи на посаді заступника командира роти окремого штурмового батальйону «Сомалі», зловмисник виїжджав на бойові позиції, забезпечував боєготовність підрозділів, навчав бойовиків і здійснював бойові чергування.

Як повідомляв Укрінформ, у січні правоохоронці оголосили підозру жителю російського міста Ульянівськ — командиру «окремого гвардійського мотострілецького штурмового батальйону «Сомалі» армійського корпусу народної міліції днр», який замінив загиблого ватажка із позивним «Гіві».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-