Двох бойовиків, які воювали проти України, заочно засудили до 15 років в’язниці

Двох бойовиків, які воювали проти України, заочно засудили до 15 років в’язниці

Укрінформ
До 15 років позбавлення волі заочно засудили двох жителів Донецької області, які воювали проти Сил оборони, й один із них брав участь у захопленні будівлі Служби безпеки України в Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

“Серед засуджених – командир розвідувального взводу росіян, що брав участь у захопленні будівлі СБУ в Маріуполі", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, він ще у 2014 році добровільно приєднався до терористів на сході України. Його призначили до складу “окремої мотострілецької бригади “Слов’янська" народної міліції ДНР”, підпорядкованої командуванню Південного військового округу РФ.

Як встановило розслідування, ватажки терористів залучали його до активних бойових дій проти сил АТО.

Згодом зрадник очолив розвідувальний підрозділ ворожого з’єднання, а наприкінці лютого 2022 року брав участь у боях на східному фронті, зокрема у Маріуполі.

Читайте також: Атака росіян на кафе «Ria Lounge» у Краматорську: СБУ назвала мотиви коригувальника

Ще одним засудженим є житель Донеччини, який у липні 2019 року записався до “окремої артилерійської бригади особливого призначення “Кальміус” 1-го армійського корпусу Росії.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ бойовика “відряджали” на передову східного та південного фронтів, де він здійснював артобстріли позицій ЗСУ.

Також зловмисник використовував протитанкове озброєння для стримування контрнаступальних операцій українських військ.

На підставі зібраних доказів суд визнав обох винними за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 та ч. 2 ст. 111 (державна зрада); ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації); ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формуваннях).

За матеріалами СБУ суд призначив їм 15 років тюремного ув’язнення заочно з конфіскацією майна.

Читайте також: СБУ цьогоріч викрила на Донеччині близько 300 колаборантів

Оскільки засуджені перебувають на тимчасово захопленій частині України, тривають комплексні заходи для їхнього притягнення до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, до 12 і 15 років позбавлення волі засудили чотирьох бойовиків “Л/ДНР”, що вступили до військових угруповань РФ та воювали проти Сил оборони на східному фронті. Один із них шпигував за позиціями Збройних сил України під Авдіївкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-