СБУ цьогоріч викрила на Донеччині близько 300 колаборантів

СБУ цьогоріч викрила на Донеччині близько 300 колаборантів

Укрінформ
У Донецькій області протягом 2023 року співробітники СБУ виявили близько 300 колаборантів, вироки отримали 37 злочинців.

Про це на брифінгу повідомила керівниця пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«З початку 2023 року співробітниками СБУ на Донеччині було викрито до 300 колаборантів, отримали вироки вже 37. Тоді як у минулому році в регіоні було виявлено 241 колаборанта, вироки тоді отримали сім осіб», - сказала Прищепа.

Вона зазначила, що СБУ також продовжує роботу з документування злочинної діяльності колаборантів, які займалися проведенням так званого «Єдиного дня голосування» у 2023 році.

Читайте також: На Донеччині цьогоріч викрили 74 інформатора - СБУ

«Стосовно документування «виборів» на тимчасово окупованих територіях - так званий «Єдиний день голосування» - в рамках кримінальних проваджень ми повідомили про підозру 26 представникам окупаційних адміністрацій та їхнім кураторам на тимчасово окупованих територіях…Усього наші слідчі зареєстрували 180 кримінальних проваджень стосовно проведення цього «єдиного голосування», - розказала Прищепа.

Як повідомлялося, 10 вересня 2023 року в Російській Федерації відбулися вибори різного рівня. На окупованих частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України російська влада організувала так звані «вибори» до місцевих «парламентів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-