Ватажка «ДНР» Пушиліна заочно засудили до 15 років тюрми

Ватажка «ДНР» Пушиліна заочно засудили до 15 років тюрми

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна ватажку терористичного угруповання «ДНР» Денісу Пушиліну.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

Фігурант визнаний винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Прокурори в суді довели, що у вересні 2022 року ватажок псевдореспубліки скликав та провів позачергове засідання фейкової ради «ДНР».

На зборах нелегітимний «депутатський корпус» ухвалив так званий закон «про референдум ДНР з питання входження до складу РФ».

Читайте також: Чи голосуватимуть за Путіна: у Маріуполі загарбники проводять «анонімне» телефонне опитування

У подальшому зловмисник неодноразово наголошував у підконтрольних засобах масової інформації на необхідності приєднання до Росії тимчасово окупованої частини Донецької області. Тим самим він закликав до захоплення російськими загарбниками території України. На підставі підписаного засудженим акту на тимчасово окупованих територіях під контролем озброєних військових РФ було проведене незаконне «народне волевиявлення».

30 вересня 2022 року засуджений підписав із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним «договір» про входження квазіреспубліки та нових захоплених територій Донецької області до складу РФ нібито на правах суб’єкта.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді суд визнав винним у державній зраді призначеного росіянами «губернатора» Херсонської області Володимира Сальдо. Колаборант отримав покарання у вигляді 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-