РФ готує фальсифікації на «виборах» та залякування людей на ТОТ - розвідка Британії

РФ готує фальсифікації на «виборах» та залякування людей на ТОТ - розвідка Британії

Укрінформ
Росія вдаватиметься до фальсифікації на «виборах» та залякування виборців на тимчасово окупованих українських територіях, щоб забезпечити перемогу президента РФ Володимира Путіна та створити враження «легітимності» вторгнення в Україну.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

11 грудня Центральна виборча комісія Росії оголосила, що голосування на «виборах» президента РФ в березні 2024 року відбудуться на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. Це сталося після того, як ТОТ були включені до числа суб’єктів РФ на регіональних виборах у вересні 2023 року.

Як і у випадку з регіональними виборами, майже напевно голосування на президентських «виборах» у тимчасово підконтрольних Росії українських регіонах не буде ані вільним, ані чесним, вважають у британській розвідці.

Читайте також: ISW проаналізував публікацію Bild щодо російських планів окупації України до 2026 року

«Російська влада майже напевно бачить досягнення «правильних» результатів у цих регіонах як пріоритет, оскільки хоче створити враження легітимності вторгнення Росії. Російська адміністрація майже напевно використовуватиме такі методи, як суттєві фальсифікації на виборах і залякування виборців, щоб забезпечити перемогу російського президента Володимира Путіна в регіонах зі значною перевагою», - йдеться у зведенні.

Читайте також: ЦВК РФ призначила «вибори президента» на окупованих територіях України - які умови

Як повідомляв Укрінформ, ЦВК Росії ухвалила рішення про проведення «виборів президента» країни протягом трьох днів – з 15 по 17 березня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-