ISW проаналізував публікацію Bild щодо російських планів окупації України до 2026 року

ISW проаналізував публікацію Bild щодо російських планів окупації України до 2026 року

Укрінформ
Видання Bild опублікувало матеріал, в якому із посиланням на анонімні джерела та розвідку стверджується, що Росія планує окупувати територію України за межами чотирьох анексованих областей протягом 2024-2026 років. В ISW підсумували, що такі плани РФ можуть відповідати її наміру вести тривалу війну.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

У Bild заявили, що до 2024 року Росія планує захопити всю Донецьку та Луганську області, а також територію до річки Оскіл на Харківщині.

Аналітики Інституту зауважили, що ці цілі відповідають поточним напрямкам наступальних операцій Росії в зазначених областях, хоча і не підтвердили достовірність звітів Bild.

Окрім цього, як пише видання, РФ планує захопити значні частини Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, зокрема і місто Харків, у 2025-му і 2026 роках, а також території на схід від Дніпра протягом наступних 36 місяців. Країна-агресорка планує утримувати поточну лінію фронту на Херсонщині і стурбована лише тим, щоб запобігти просуванню ЗСУ до окупованого Криму, йдеться у матеріалі Bild.

В ISW зазначили, що наразі російське військове командування проводить довгострокові зусилля із реструктуризації та розширення для формування стратегічних резервів, і що РФ поступово мобілізує свої збройні сили для ведення тривалої війни.

«Середньострокові та довгострокові плани Росії щодо окупації території (України – ред.) за межами чотирьох незаконно анексованих територій також правдоподібні, враховуючи, що російські офіційні особи, включаючи Путіна, нещодавно повернулися до експансіоністської риторики, а російські війська продовжують наступальні операції, щоб розширити свої позиції у Харківській області», – підсумували експерти.

Читайте також: Кремль повернувся до старої риторики щодо України: в ISW прокоментували заяви Путіна

Як повідомлялося, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що російська економіка в умовах війни протримається лише до 2025 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-