ЦВК РФ призначила «вибори президента» на окупованих територіях України - які умови

ЦВК РФ призначила «вибори президента» на окупованих територіях України - які умови

Укрінформ
Центральна виборча комісія РФ оприлюднила особливості проведення «виборів» у період воєнного стану, який оголошений на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Зокрема, ЦВК дозволила голосувати не за паспортом, акредитувати журналістів «в особливому порядку», а також у разі загрози переміщати бюлетені та інші документи «в безпечне місце». Крім того, місцевим «виборчкомам», контрольованим окупантами, дозволено скорочувати час голосування та не публікувати відомості про своїх членів та виборчі дільниці. Також журналістам заборонили знімати людей на дільницях без їхньої згоди.

Російська ЦВК обгрунтувала такі заходи «необхідністю забезпечити безпеку всім учасникам голосування». При цьому деякі з оприлюднених положень прямо суперечать федеральному закону «Про вибори президента РФ».

Читайте також: У Мелітополі росіяни розпочали підготовку до незаконних виборів - мер

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія РФ ухвалила рішення, що голосування на «виборах президента Росії» у 2024 році пройде також на тимчасово окупованих територіях України.

«Вибори» мають відбутися з 15 по 17 березня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-