Росіяни фабрикують справи, щоб не звільняти політв'язнів – Представництво президента в АРК

Росіяни фабрикують справи, щоб не звільняти політв'язнів – Представництво президента в АРК

Укрінформ
Загарбники фабрикують справи, аби не допустити звільнення з місць несвободи осіб, які раніше зазнали незаконних переслідувань.

Про це повідомило Представництво Президента України в АР Крим, передає Укрінформ.

«Окупанти настільки одноманітні у власних злочинах, що їхні тенденції простежуються неозброєним оком. Якщо раніше ми говорили про масову тенденцію незаконних, політично-мотивованих засуджень та переслідувань, то зараз бачимо тенденцію до того, аби фабрикувати справи з метою не допустити звільнення з місць несвободи осіб, які раніше вже зазнали переслідувань», - йдеться в дописі.

У Представництві зазначили, що загарбники намагаються сфабрикувати нову кримінальну справу стосовно політв'язня Олега Приходька, термін ув'язнення якого добігає кінця. Аналогічна ситуація спостерігалася із незаконно ув'язненим Дмитром Штибліковим, стосовно якого майже наприкінці терміну ув’язнення сфальсифікували нову кримінальну справу та незаконно засудили до 19 років у колонії суворого режиму.

Читайте також: Україна висловила протест через тюремні вироки у РФ чотирьом кримським татарам

Також зазначається, що у подібній “каруселі” сфальшованих справ уже понад 5 місяців перебуває Леніє Умерова, яка стала об’єктом незаконних адміністративних переслідувань, що дали країні-окупанту час, щоб інкримінувати їй підозру у нібито “шпигунстві” й ув’язнити на 2 місяці.

«Закликаємо міжнародне співтовариство відреагувати на випадки унеможливлення звільнення з місць несвободи осіб, які раніше були незаконно засуджені в тимчасово окупованому Криму з політичних мотивів. Безстрокове утримання у місцях несвободи створює серйозні загрози для життя і здоров’я наших громадян», - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, росіяни засекретили матеріали кримінальної справи стосовно незаконно затриманої кримської татарки Леніє Умерової, яку утримують у СІЗО Лефортово.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-