Україна висловила протест через тюремні вироки у РФ чотирьом кримським татарам

Україна висловила протест через тюремні вироки у РФ чотирьом кримським татарам

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв’язку з ухваленням російським судом протизаконних вироків чотирьом фігурантам справи «другої севастопольської групи Хізб ут-Тахрір».

Про це йдеться у заяві МЗС, передає Укрінформ.

"Ці нові сфальсифіковані та нікчемні «вироки» свідчать лише про те, що Росія на тимчасово окупованих територіях вдається до будь-яких злочинів з метою знищення осередків свободи думки, релігії, що не підконтрольні її каральним органам. Насильство та репресії не можуть бути відповіддю на право висловлювати свої переконання та захищати свою ідентичність", - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Від 12 до 17 років колонії: у Росії оголосили вирок фігурантам «другої Севастопольської групи»

У МЗС закликали міжнародних партнерів, зокрема в межах Міжнародної Кримської платформи, засудити репресивні кампанії РФ на тимчасово окупованих територіях України та практику порушень норм міжнародного гуманітарного права й прав людини.

Як повідомлялося, у Росії Південний окружний військовий суд 31 травня ухвалив вирок фігурантам «другої Севастопольської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір», обвинуваченим у «терористичній діяльності».

Зокрема, Джеббару Бекірову призначено покарання у вигляді 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з відбуванням перших чотирьох років у в'язниці. Рустем Таїров, Рустем Мурасов та Завур Абдуллаєв отримали по 12 років позбавлення волі кожен з відбуванням перших чотирьох років у в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-