Проєктні менеджери Радомишльської громади допомогли підприємцям залучити майже ₴2,6 мільйона

Проєктні менеджери Радомишльської громади допомогли підприємцям залучити майже ₴2,6 мільйона

Укрінформ
Проєктні менеджери Радомишльської громади Житомирської області у 2022 році допомогли підприємцям залучити 2,59 мільйона гривень по грантовій урядовій програмі єРобота.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Програми "U-LEAD з Європою".

"Команда проєктних менеджерів Радомишльської громади у 2022 році допомогла підприємцям залучити 2,59 мільйона гривень по грантовій програмі єРобота в рамках державної програми мікрокредитування "Власна справа", - йдеться у повідомленні.

Житомирський регіональний офіс U-LEAD організував інформаційну сесію для проєктних менеджерів та економістів громад, присвячену вивченню досвіду роботи команди Радомишльської громади. На цій зустрічі фахівчиня Радомишльської міської ради, що пройшла навчання U-LEAD з проєктного циклу, комунікації та інших напрямів Олена Яцьківська розповіла, що кошти було отримано підприємцями для розвитку наявного бізнесу.

Читайте також: В Озернянській громаді на Тернопільщині створили молодіжний простір – U-LEAD

“Ми допомогли підприємцям підготувати 17 заявок на цю програму. 13 з них отримали грант, і вже створили 20 нових робочих місць... Магазини продуктові та одягу, сімейне кафе, кафе-ресторан, мобільні кав'ярні, стаціонарні кав'ярні, пасіка, віртуальний клуб у Житомирі, фітнес студія та виробництво хлібобулочних виробів. Ці всі підприємства платитимуть податки в громаду і створять нові робочі місця", - сказала вона.

Окрім підготовки бізнес-планів у Радомишлі реалізували низку інших грантових програм. Зокрема відкрили Радомишльський бізнес хаб, у якому допомагають місцевим підприємствам зростати та залучати додаткові ресурси. А за підтримки U-LEAD розробили інвестиційний паспорт громади.

Радник з муніципальних фінансів та управління U-LEAD в Житомирській області Георгій Федорук розповів, що завдяки активності проєктних менеджерів активізувався розвиток бізнесу:

“В умовах повномасштабної війни фахівці громади спромоглись налагодити сталу комунікацію та сприяння підприємствам. І це головна причина успішності грантового сезону 2022 року. Адже підготувати проєкт це лише частина роботи, важливо мотивувати бізнес зростати та шукати нові ресурси”, - вважає він.

Окрім підтримки бізнесу, торік у Радомишлі реалізували проєкт підтримки переселенців, забезпечивши 490 господарств насіннєвими наборами. Також після початку російського вторгнення громада активізувала міжнародну співпрацю. Німецьке місто Ліндлар надало підтримку Радомишлю більш як на 5 мільйонів гривень. 19 інституцій міста пожертвували кошти для допомоги українській громаді у спеціально створений фонд.

Сьогодні команда проєктних менеджерів Радомишля готує дайджест грантових програм для підприємців та фахівців громади, робить розсилку зацікавленим громадянам, створила Вайбер-групу “Підприємці Радомишльської громади”, формує реєстр підприємств та реалізує із місцевими підприємствами акції та проєкти.

Як повідомлялося, U-LEAD продовжує свою діяльність із консультаційної підтримки громад через різноманітні канали комунікації й під час війни. Програма також посилила свою активність у частині налагодження міжнародних партнерств між українськими громадами та муніципалітетами країн ЄС у межах ініціативи «Мости довіри», що полегшує пряме надання гуманітарної допомоги та розширює перспективу подальших взаємовигідних проєктів.

Читайте також: U-LEAD допоміг громаді Одещини розробити програму інтеграції переселенців

Окрім того, упродовж квітня-червня 2022 року надано 333-м громадам пакети екстреної допомоги, наповнення яких залежало від потреб на місцях. Таким чином громади, що зазнали руйнувань, отримували інструменти для розчищення території і відновлювальних робіт, а також освітлювальні прилади. Громади, що прийняли велику кількість переселенців, отримали намети, ліжка, спальні мішки та інші засоби для внутрішньо переміщених осіб.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС і його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-