Малював листівки для військ рф: художник з Харківщини проведе 10 років за ґратами

Малював листівки для військ рф: художник з Харківщини проведе 10 років за ґратами

Фото
Укрінформ
На Харківщині суд призначив колишньому художнику-постановнику одного з телеканалів десять років позбавлення волі за виготовлення листівок для підняття «бойового духу» російської армії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Також суд на десять років позбавив фігуранта права обіймати посади, пов‘язані з виконанням адміністративно-господарських й організаційно-розпорядчих функцій.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав харків’янина винним у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України)», - зазначили в ОГП.

У суді прокурори довели, що колишній художник-постановник виготовляв у себе вдома листівки із зображенням забороненої символіки та прапора російської федерації. Виготовлені макети листівок він надсилав своїй доньці, яка проживає в рф. Та своєю чергою зверталася до російських міністерств і пропонувала батькові роботи для розповсюдження серед особового складу збройних сил росії й незаконних збройних формувань «лнр» і «днр».

Читайте також: Жителю Харкова дали 5 років в'язниці за заклики донатити на російську армію

Сам фігурант у суді повідомив, що, зі слів доньки, у середині квітня за один день за його макетами надрукували тисячу екземплярів листівок для російської армії.

Також чоловік зберігав удома радянську й антиукраїнську літературу.

У суді він повністю визнав свою вину.

Читайте також: На Харківщині оголосили підозру залізничникам, причетним до завезення ворожої техніки

Як повідомляв Укрінформ, у Черкаській області за поширення російської пропаганди та підтримку загарбників до п'яти років ув'язнення засудили жителя Сєвєродонецька. Встановлено, що в липні цього року чоловік переїхав до Черкаської області під виглядом переселенця. Зловмисник планував приєднатися до мобільного загону особливого призначення «ахмат» росгвардії в Чеченській республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-