Жителю Харкова дали 5 років в'язниці за заклики донатити на російську армію

Жителю Харкова дали 5 років в'язниці за заклики донатити на російську армію

Укрінформ
Суд призначив жителю Харкова покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі за заклики до збору коштів на потреби російської армії.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

Так, у суді прокурори довели, що громадянин російської федерації, який має посвідку на постійне проживання на території України та понад десять років живе в Харкові, підтримував ворожу армію.

Зокрема, у березні чоловік відправляв своїм знайомим повідомлення з російських телеграм-каналів, де містилися заклики до збору коштів на потреби військових формувань країни-агресора. У повідомленнях зазначалася картка російського банку, куди можна було переказувати кошти для загарбників. У тексті містилося виправдовування російської збройної агресії проти України.

Читайте також: Оголошену в розшук чиновницю з Херсона взяли під варту - підозрюють у колабораціонізмі

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав чоловіка винним за ч. 5 ст. 27 (пособництво вчиненню злочину), ч. 2 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України), ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, особистого інформатора учасника російської збройної агресії проти України Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) засудили до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-