На Харківщині оголосили підозру залізничникам, причетним до завезення ворожої техніки

На Харківщині оголосили підозру залізничникам, причетним до завезення ворожої техніки

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру в колабораціонізмі двом колишнім працівникам Укрзалізниці із селища Куп’янськ-Вузловий, які сприяли завезенню на Харківщину російської військової техніки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, перейшовши на бік ворога, фігуранти в липні уклали трудові контракти з так званим генеральним директором «Куп'янської залізниці». У результаті один зі зловмисників став «начальником» створеного загарбниками виробничого підрозділу «Куп’янська колійна машинна станція №133», другий – його «заступником».

На фейкових посадах чоловіки допомагали агресору відновлювати залізничне сполучення із захопленою на той час частиною Харківської області, насамперед сприяючи ввезенню російської військової техніки.

Згодом, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, «керівник» псевдопідрозділу втік до Чернівців, його поплічник переховувався на Харківщині.

Обидва зловмисники були затримані, вони перебувають під вартою.

Підозрюваним інкримінується ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу (передача матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території).

Читайте також: До суду передали справу ексмитника, який наказував розвішувати в Куп'янську прапори рф

Як повідомляв Укрінформ, у ході контрдиверсійних заходів на півночі Київської області СБУ викрила місцевого жителя, який добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками та допомагав їм викрадати учасників Антитерористичної операції на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-