До суду передали справу ексмитника, який наказував розвішувати в Куп'янську прапори рф

До суду передали справу ексмитника, який наказував розвішувати в Куп'янську прапори рф

Фото
Укрінформ
Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно колишнього головного державного інспектора посту «Куп’янськ» Харківської митниці, який під час тимчасової окупації добровільно працював на загарбників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Обвинувальний акт направлено до суду. Ексмитник обвинувачується в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу). Йому загрожує позбавлення волі терміном до 10 років.

Слідством установлено, що «адміністрація» загарбників призначила фігуранта керувати житлово-комунальним господарством на території Петропавлівської об'єднаної територіальної громади.

Він координував дії псевдовлади під час надзвичайних ситуацій, займався знищенням державної символіки України - натомість за його вказівкою у громадських місцях розвішували російські триколори.

Після визволення Куп’янського району чоловік намагався переховуватися, однак був затриманий. За клопотанням ДБР йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Постачав росіянам воду, харчі та запчастини: СБУ затримала на Миколаївщині колаборанта

Як повідомляв Укрінформ, працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно лісничого з Балаклії, який співпрацював з російськими загарбниками. Чоловік допомагав організовувати заготівлю деревини, яку передавали на потреби ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-