Постачав росіянам воду, харчі та запчастини: СБУ затримала на Миколаївщині колаборанта

Постачав росіянам воду, харчі та запчастини: СБУ затримала на Миколаївщині колаборанта

Укрінформ
Служба безпеки затримала ще одного пособника ворога, який співпрацював із загарбниками під час тимчасового захоплення частини Миколаївської області.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ, передає Укрінформ.

Зловмисником виявився місцевий мешканець одного з селищ Шевченківської об’єднаної територіальної громади, який добровільно обійняв посаду «старости» у двох населених пунктах, де виступав посередником між загарбниками та місцевими жителями.

Перебуваючи на «посаді», він допомагав агресору в укріпленні позицій, а саме: передавав викрадене майно громадян на потреби російських окупаційних угруповань на південному фронті.

«За даними слідства, місцевий житель ще на початку повномасштабного вторгнення підтримав окупантів і навіть налагодив контакт з одним із ватажків угруповань рашистів. Встановлено, що він особисто передавав транспортні запчастини загарбникам для облаштування казарм та ремонту військової техніки рф. Крім цього, він організував постачання питної води і продуктів харчування до пунктів тимчасової дислокації ворожих військ», - йдеться в повідомленні.

Після звільнення району зловмисник намагався «залягти на дно» і уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ викрили його, встановили місце перебування і затримали.

Фігуранту оголошено підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, поінформували в СБУ.

Читайте також: СБУ оголосила підозру так званим міністрам «днр», які допомагали депортувати дітей до рф

Як повідомлялося, у Миколаєві судитимуть 24-річного інформатора російських загарбників, який надавав дані для корегування вогню, йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-