СБУ оголосила підозру так званим міністрам «днр», які допомагали депортувати дітей до рф

СБУ оголосила підозру так званим міністрам «днр», які допомагали депортувати дітей до рф

Укрінформ
Служба безпеки України оголосила підозру «министру здравоохранения» і «министру доходов и сборов» терористичного угруповання «днр», які організовували депортацію українських дітей до росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Фігурантам інкримінується ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Повідомляється, що в результаті слідчо-оперативних дій правоохоронці зібрали неспростовні докази вини зловмисників.

«Ці двоє російських громадян входять до найближчого оточення ватажка терористів Пушиліна і за його «протекцією» були призначені до керівних лав окупаційних органів у липні цього року», — зазначили в СБУ.

Читайте також: СБУ викрила депутата ОПЗЖ, який «передав» росіянам заводи на Запоріжжі

За даними слідства, саме підозрювані причетні до організації примусового вивезення дітей-сиріт із тимчасово захоплених районів Донецької області до росії під виглядом поїздок до дитячих таборів.

Керівник окупаційного «мінздраву» займався також переформатуванням медичної галузі регіону під потреби країни-агресора. Встановлено, що за його вказівкою переоблаштовують місцеві лікарні у військові шпиталі для прийому поранених загарбників.

Очільник «мінфіну «днр» зі свого боку займається питаннями перелаштування промислових потужностей регіону для забезпечення потреб воєнно-промислового комплексу та військових угруповань російської федерації.

Читайте також: 15 бойовиків «л/днр», яких взяли в полон українські військові, отримали по 15 років за держзраду

Зловмисники перебувають на тимчасово захопленій території сходу України. Правоохоронцями встановлені місця їх перебування, проводяться заходи для притягнення фігурантів до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, раніше ​​СБУ викрила керівників «мерії» Херсонської області, які примусово роздавали українцям російські паспорти та впроваджували в регіоні російську освіту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-